Pohjoisen lumesta ja pakkasesta on kotiuduttu kotoisaan Turkuun. Vielä en ole ihan kotiin asti ehtinyt, vaan majaillaan kissan kanssa poikaystävän luona, siis melkein kotona.
Joulun pyhät menivät rattoisasti, joskin omista tottumuksista hieman erillään. Mukavaa oli, mutta oli ihanaa palata oman arjen ääreenkin. Kissakin malttoi olla kiltisti mennen tullen.

Joululahjoista mieluisampina varmasti olivat kullalta saatu jalkakylpyhieromalaite (tilasin hm'ltä tarjouksesta kuuluisat päkiäntappajat joten se tulee tarpeeseen kun päivän ollut 9cm koroilla) sekä äitiharakalta saatu magnetanpunainen tunika. Joulun kirjaostos ei aivan saapunut jouluksi, sitä odotellessa... Äitiharakka osti minulle kuitenkin kirjan (josta voinkin tutkia vaateostosteni sopivuutta) johon myös kissani ihastui. Kissasta selvästi löytyy tyyliä, vai mitä?

Photobucket

Matkattiin joulun pyhinä tosiaan toistatuhatta kilometriä ja seuraavassa vinkkejä matkankuluksi. Asustuksesta huomasin toimivaksi ison villaisen ponchon (jonka äiti antoi, kuvaan myöhemmin sopivien korujen kanssa) sekä lämpimät sukat, joten apukuskin penkillä matka sujuu rattoisasti. Minuahan ei jostain syystä auton rattiin päästetä ellei ole suuri hätä.

 Mutta siis ajankuluvinkkejä automatkoille joita itse tuli hyödynnettyä... Kertokaahan toki omia vinkkejänne, tai jos joku näistä osoittautuu toimivaksi.
1. erilaiset sanakäärmeet suomeksi ja englanniksi (seuraava sana keksittävä edellisen sanan lopputavusta tai -kirjaimesta)
2.  elokuva abc- eli elokuva jokaiselle aakkosen kirjaimelle (emme keksineet kyllä kirjaimille å,ä,ö mitään elokuvaa)
3. erilaisia musiikkikappaleita missä esiintyy väri, erilaisia elokuvia missä esiintyy väri, erilaisia elokuvia missä esiintyy eläin jne

Tuossa vaan muutama vinkki, vaan väsyneenä ja pitkän ajomatkan rasittamana, voi saada parikin tuntia kulumaan...