Varsinaisia koruja, vaan sainpahan suurimman osan helmistä ja hopeasta pois lattialta. Ohlsson pelasti jälleen! Aivan ihana hylly. Täällä lokeroita helmille, hopealle ja kristalleille. Loppu asunnosta.... no sen siivoaminenkin on jo aivan toinen juttu.

Olen kantapään kautta oppinut, että kolme asiaa helmeilijällä kannattaa olla kunnossa, helmien lisäksi.

1. Säilytystilat: on hyvä pitää hopea ja hopeoidut osat visusti erillään, helmilajit on hyvä tunnistaa ja oikein säilytettynä helmet ja korunosat säilyvät vahingoittumattomina.

2. Oikeat työkalut: Sukkapuikolla, kynsinipsuilla ja hyvillä hermoilla pääsee alkuun, mutta korujen kestäminen vaatii kyllä ihan oikeita työkaluja. Pyöröpihdeillä, magic crimp pihdeillä ja sivuleikkureilla (luulisin että siksi jälkimmäisiä kutsutaan). Olen itse alkanut saada kohtalaisen siistejä, kestäviä koruja.

3. Kunnon kamera: webkameralla, sinnepäin tarkennettuna ilman kuvankäsittelyohjelmaa, saa...no jonkunlaisia kuvia mistä ehkä näkee usvan takaa jotain koruksi tunnistettavaa. Kun viitsii panostaa valaistukseen, taustaan ja kuvankäsittelyyn (myönnän, en jaksa enkä ehdi vieläkään, ainakaan odottaa päivänvaloa) kauniit korut pääsevät jotenkin oikeuksiinsa.

Lopuksi, kuva uudesta lokerikosta *riemunkiljahdusten ja rumpupäristysten säestämänä*

Helmiloota